Google

marți, 2 iunie 2009

Tipuri de Manager-i

Dupa parerea mea, manager-ii nu sunt de foarte multe feluri. De fapt, se impart in trei mari categorii: cei care "tin" cu angajatul, cei care gasesc intotdeauna echilibrul in relatia angajat-firma si cei care, bineinteles, "tin" cu firma.
Asupra primelor doua categorii nu voi insista, intrucat prima este vida iar cea de-a doua e alcatuita din manager-i ideali (nu prea avem ce barfi...).
Asadar, voi incerca sa enumar cateva din trasaturile specifice celor RAI, le-as spune. Rai din punctul nostru de vedere, al oamenilor cu munculitza.
RAII promoveaza eradicarea munculitzei, incearca zi de zi sa iti faca ziua de lucru plina. Ca si efect, actiunile lor intreprinse impotriva ta sunt invers proportionale cu actiunile pentru firma. Practic, in ochii lor nu esti decat un trepadus, un nimeni ce trebuie sa lucreze non-stop pentru binele companiei. Ceva in genul: "Sa lucram cu drag si spor, pentru-al firmei viitor!".
Totusi, sa nu credeti ca RAII sunt indobitociti in aceasta doctrina. Nu! Ei isi vad interesul, sunt bine platiti pentru comportamentul lor. Iau banu' gros pentru asta, dar si pentru felul lor de a fi in relatia cu patronul: caine supus si pupincur-ist.
Remuneratia lor nu reflecta neaparat cunostintele, realizarile de la munca, ci puterea si priceperea lor in "manuirea biciului pe carca angajatului".
RAII urasc sa fie contrazisi. Deasemenea nu suporta sa ai opinii proprii. Daca vrei sa iti mearga bine, trebuie sa urmezi una din regulile de aur: "Noi muncim, nu gandim!". Ideile tale bune sunt percepute ca niste "sageti" ce tintesc subminarea autoritatii lor.
Daca le-ar sta in putere ar pune drept motto pentru slugi urmatorul banc: "Noile simboluri ale muncii sunt inghetata si porumbelul! Cine nu linge, zboara!".
Cam astea ar fi trasaturile dominante ale categoriei manager-ilor RAI.

P.S.: Daca stiti si calitati de-ale lor, va rog sa le enumerati voi.

Paris.

Un comentariu:

  1. MANAGERUL DE LA FIRMA LA CARE MUNCESSC EU ESTE OPERSOANA CU INIMA MARE.PE LANGA MUNCA CARE O DEPUN O PARTE DIN ANGAJATI ISI PERMIT SA FACA DIVERVE AFACERI,cu aur,cu cosmetice,cu produse alimentare,cu textile e.t.c.IN SCURT TIMP FIRMA O SA DEVINA UN ADEVARAT TALCIOC SPRE DISPERAREA COMERCIANTILOR DIN ORAS SI A POLITISTILOR DE LA ECONOMIC CARE NU AU DE LA CINE MAI LUA SPAGI DE ALEA GRASE CUM ERAU PE VREMURI.

    RăspundețiȘtergere