Google

joi, 14 mai 2009

Al saselea simt - "organ" receptor prezent doar la sefi!

Dupa cum stii, Dumnezeu ne-a inzestrat pe noi muritorii de rand cu cinci simturi. Daca esti sef ai al 6-lea simt!
Esti la munca. Seful ti-a dat multe de rezolvat. Incerci printre picaturi (mess, youtube, xxx si altele) sa termini acele lucruri odioase, pentru a reveni, bineinteles la picaturile enumerate in paranteza. Si: DA! Ai reusit! Le-ai dovedit. Moment in care auzi o voce: "... ai terminat? Uite, mai e de facut...". De multe ori nici nu termini si deja ti se adauga in “lista de asteptare” noi task-uri.
Un alt exemplu: intrebarea "Ce faci?" vine din partea sefului intotdeauna exact atunci cand tastezi frenetic pe mess sau te holbezi pe forum-uri sau blog-uri. Stai si te intrebi cum de stie ca nu faci ce ar trebui... in ciuda faptului ca ti-ai ascuns dupa monitor ranjetul tembel provocat de un banc sau de un link funny primit de la cineva.
Ei bine raspunsul este simplu: seful are al 6-lea simt! Si pluseaza mereu: daca azi iti faci treaba la timp, maine ai mai mult de lucru. Si mai nou, ca sa fie in trend cu criza: poate incearca sa iti micsoreze salariu. Este exact ca in acel banc cu magarul si cu paiele:
"Un taran (seful) avea un magar (eu, tu, in speta angajatul). Intr-o zi taranul se gandeste sa il munceasca mai mult pe magar si sa-i dea mai putina hrana (salariu). Zis si facut.
Continua logica lui pana cand ajunge sa ii dea de mancare magarului un pai pe zi. Magarul, normal: moare.
Taranul zice: al dracului magar, tocmai cand l-am invatat fara mancare a murit!".
Concluzia e una: nu fii magar! Fii taran. Sau, daca nu poti, mananca cat mai multe paie si vezi-ti de picaturile mentionate mai sus, pentru a nu muri. Ca "se stie": munca nu a omorat pe nimeni, dar de ce sa risti?


Paris.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu